semakan Roller Champions

Roller Champions mungkin menghiburkan sesetengah pemain dengan permainan terasnya, tetapi sekurang-kurangnya buat masa ini ia tidak dapat dikatakan dalam pasaran berbilang pemain dalam talian yang sesak.
Perkara pertama yang terlintas di fikiran dalam jam pertama bermain Roller Champions ialah saiznya yang kecil. Permainan ini tidak seperti produk yang syarikat sebesar Ubisoft ingin perkenalkan kira-kira tiga tahun sebelum dikeluarkan. Walaupun dalam momen terbaiknya, Roller Champion kelihatan seperti percubaan pasukan kecil untuk memasuki industri permainan dalam talian berbilang pemain, atau ia sepatutnya menjadi salah satu produk yang tiba-tiba dikeluarkan oleh syarikat besar dalam versi beta dengan treler.

Perkara ini mungkin sebahagian besarnya berkaitan dengan pengiklanan Ubisoft yang salah untuk permainan yang dipersoalkan, tetapi ia boleh menekankan betapa kecilnya ia berbanding dengan permintaan penonton hari ini. Satu-satunya bahagian permainan yang nampaknya telah dibuat dengan teliti dan matang ialah pelbagai pembelian dalam aplnya, termasuk kotak rampasan yang dipanggil Lootball. Permainan ini tidak melepaskan sebarang usaha untuk mencapai matlamat ini dengan secara tidak langsung mendorong anda ke arah pembelian dalam apl ini dalam semua jenis bahagian. Nasib baik, pembelian dalam apl ini tidak menjejaskan kemenangan atau kekalahan pemain.
Struktur keseluruhan permainan adalah sedemikian rupa sehingga menempatkan dua pasukan tiga pemain di trek perlumbaan elips. Walaupun matlamat utama adalah untuk mendapatkan mata, anda tidak akan dibenarkan melakukan ini sepanjang masa. Setiap pasukan boleh cuba membaling bola ke dalam gawang hanya apabila ia telah mengelilingi padang sepenuh masa dengan bola. Malah, sebagai contoh, untuk pasukan biru berpeluang cuba membuka gol, semasa menguasai bola, pasukan biru mesti mengelilingi padang mengikut lawan jam dari lokasi gol dan mencapai gol lagi. .

Hakikat bahawa setiap pusingan mesti diselesaikan dari titik tertentu dan ke arah tertentu mewujudkan banyak batasan. Akibatnya, tiada gol dijaringkan dalam beberapa perlawanan dan kegembiraan untuk bersaing di dalamnya berkurangan. Walau bagaimanapun, tidak boleh dinafikan bahawa reka bentuk permainan keseluruhan permainan telah berfungsi dengan baik dalam sistem ini dan boleh menunjukkan kesan terbaiknya dalam banyak pertandingan.

Selepas mengajar pemain permainan permainan yang agak mudah dan umum, Roller Champions secara beransur-ansur memberinya peluang untuk menggunakan helah yang berbeza. Bergerak ke arah bertentangan untuk menyerang pemain lawan, menggunakan lompatan untuk mengelak daripada dihentikan oleh tekel lawan, dan menggunakan bahagian yang curam pada trek untuk meningkatkan kelajuan pergerakan semuanya boleh menjadi menarik dengan cara mereka sendiri.

Walaupun saya terpaksa menggunakan perisian pengubah IP untuk mengalami Juara Roller Ubisoft, sambungan ke pelayan nampaknya cukup baik. Akibatnya, jika anda dikumpulkan dengan dua pemain yang betul dalam beberapa perlawanan dan mempunyai pasukan tiga pemain yang baik, helah menarik Roller Champions akan meningkat.

Melompat tinggi dan meminta bola, menyentuh salah seorang pemain pasukan untuk mempercepatkan pergerakan, menggunakan hantaran spot untuk mengelilingi gelanggang dan juga menipu pasukan lawan dengan melompat ke arah gol dan kemudian menghantar bola kepada rakan sepasukan semuanya boleh dilakukan Dengan cara mereka sendiri, untuk meningkatkan keseronokan permainan.
Pada masa yang sama, tidak dapat dinafikan bahawa beberapa mekanik Roller Champions jauh kurang digunakan berbanding yang lain. Sebagai contoh, permainan ini menekankan bahawa jika anda pergi dua pusingan atau tiga pusingan dan bukannya satu pusingan, pemarkahan anda akan bernilai tiga dan lima mata, masing-masing. Tetapi oleh kerana setiap perlawanan mengambil masa kira-kira tujuh minit, bilangan kali pasukan mengelilingi padang tidaklah begitu tinggi. Jadi, sebenarnya, mekanisme ini, daripada digunakan untuk mempertaruhkan pemain atau meningkatkan keterujaan pertandingan, hanya berguna untuk pasukan yang lebih baik daripada pasukan saingan dan hanya mahu menang dengan cepat.

Tidak kira sejauh mana permainan teras Roller Champions mampu menghiburkan penonton sasarannya, permainan ini mengalami kekurangan kandungan yang teruk. Variasi permainan Roller Champions yang sangat rendah bermakna walaupun padang permainan berbeza, kami sebenarnya menghadapi perbezaan dalam penampilan dan pemain tidak merasakan dia dicabar dengan cara yang berbeza.

Lebih pelik lagi, kini hanya terdapat satu mod utama tiga orang menentang tiga orang dalam permainan dan tiada kelainan walaupun dari segi jumlah pesaing di atas padang. Ironinya, jika anda tidak berniat untuk membelanjakan sebarang wang untuk permainan itu, anda perlu mengalami banyak perlawanan yang diisi berulang-ulang ini. Sudah tentu, nampaknya kekurangan pemain dalam permainan telah menyebabkan ramai pemain menunggu lebih daripada lima minit setiap kali untuk perlawanan baharu bermula, dan dalam beberapa pertandingan mereka juga menghadapi bot.

Sementara itu, terdapat mod yang membolehkan pemain untuk mereka bentuk padanan yang diperibadikan. Tetapi oleh kerana anda hanya boleh pergi ke pengalaman pertandingan yang disebutkan bersama rakan dan kecerdasan buatan, ia tidak boleh memberi kesan pada proses utama pengalaman permainan Roller Champions. Matlamat yang ditakrifkan untuk pemain dalam permainan ini tertumpu pada memperoleh mata dan maju dalam Roller Pass (bersamaan dengan Battle Pass dalam beberapa permainan lain).

Hasilnya ialah untuk menambah bilangan peminat (Peminat), yang dianggap sebagai mata utama dalam permainan Roller Champions, pemain perlu mengambil bahagian berkali-kali dalam pertandingan serupa yang tidak begitu menarik. Perlu diingatkan bahawa barang-barang hiasan itu sendiri boleh kelihatan lebih baik daripada keadaan semasa dan kini mereka mungkin tidak memuaskan sepenuhnya ramai pemain; Sama ada pemain berjaya mendapatkan item dengan membelanjakan wang atau dia telah menghabiskan masa berjam-jam untuk mengalami permainan Roller Champions.

Sudah tentu, terdapat masalah dengan sistem pemarkahan. Kerana apabila kekalahan anda dalam sesuatu pertandingan juga boleh meningkatkan jumlah peminat, dijangka kemenangan sebagai satu pasukan serta gol sendiri pemain akan memberi impak yang besar kepada peningkatan mata. Kemajuan dalam Roller Champions terasa terlalu perlahan, terutamanya pada waktu awal apabila permainan perlu menarik anda dengan cepat.

Arena yang berbeza dalam permainan Roller Champions (Rolls Champions) oleh Ubisoft

Roller Champions tidak mempunyai kekuatan yang terang dan menonjol yang boleh menjadikannya produk istimewa di kalangan semua permainan berbilang pemain ini. Hampir setiap bahagian permainan yang kami sentuh, kami boleh menyenaraikan dengan cepat kelemahan ketara yang, jika diperbaiki, mungkin menjadikan Roller Champions lebih daripada sekadar “idea yang agak bagus dengan pelaksanaan yang sederhana.” Sudah tentu, dalam dunia permainan dalam talian, situasi permainan boleh berubah secara drastik dari semasa ke semasa.

Selain daripada semua mata negatif yang disebutkan, pengalaman bunyi permainan semasa perlawanan adalah sangat buruk. Dengan cara yang membosankan, wartawan hanya melaporkan peristiwa asas yang berlaku di padang berulang kali, dan semasa pertandingan, muzik yang betul pun tidak dimainkan untuk memberi sedikit tenaga kepada pemain. Ironinya, pergantungan permainan pada pengalaman bunyi adalah sangat rendah sehingga mustahil untuk mengaitkan sebab muzik yang menarik tidak dimainkan dengan betul semasa perlumbaan. Sekurang-kurangnya kita dapat menikmati muzik sambil melepak dalam menu Roller Champions.

Ulasan permainan Roller Champions ditulis berdasarkan pengalaman versi PC

Roller Champions

permainan - 6.5
cerita - 6.7
muzik - 6.4
grafik - 6

6.4

Start typing and press Enter to search